Alexandru Andries

Alexandru Andrieș este un cântăreț de blues / jazz / folk,  arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor și grafician, simbol al unei întregi generaţii. A absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu în 1980, unde timp de 40 de ani a fost profesor conferenţiar doctor.

Este Membru în Uniunea Arhitecţilor din România din 1980, în Uniunea Scriitorilor din România din 1994, în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România din 1994, Asociaţia Ziariştilor din România şi în alte comitete.

Şi-a făcut debutul solistic în 1974 pe scena Clubului A și scenic în 1979 la Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief. Primul lui album, Interioare, a fost publicat în 1984 de Electrecord. De-a lungul lungii sale liste de albume s-a jucat cu: vocea, chitara, pianul, muzicuţa, percuţiile electronice etc.

A devenit o prezenţă remarcabilă pe toate scenele din ţară, mai ales datorită mesajului pe care-l transmite muzica sa. Este autor şi producător a peste 80 de apariţii discografice. A susținut peste 4.000 de concerte în întreaga ţară.