Sari la conținutul principal

Despre Festival

 

Brezoiul Lumii

     În cadrul natural de la poalele Țurtudanului se reunesc unii dintre cei mai interesanți artiști de blues, blues-rock, jazz, fusion, soul, gospel și funk din întreaga lume. De-a lungul celor 3 ediții, am avut privilegiul de a urmări peste 90 de reprezentații ale unor mari artiști români și internaționali – Beth Hart, ANA Popovic, Oscar Benton, EB Davis & The Superband, Jonathon Boogie Long, Erja Lyytinen, A.G. Weinberger, Leon Beal & Sax Gordon, Louis King, Jackie Venson, Marcian Petrescu si Trenul de Noapte, Mike Godoroja & Blue Spirit, Marius Mihalache, Layla Zoe, Khalif Wailin Walter, Platonic Band, Blue Family & Ana Radzic, Nightlosers, Adi Barar Band, Trans-express și mulți alții.

     De la un vis îndrăzneț și o discuție aparent întâmplătoare, OABFB a crescut și acum transcende gusturi muzicale și culturale, comunități, vârste și generații, locuri, naționalități, țări și continente.

     De la Brezoiul local a devenit #BrezoiulLumii. Însă, în spatele aparențelor, discuția incipientă era deja rezultatul a 13 ani de muncă asiduă din partea Asociației Mentor Rock, care, în tot acest timp s-a încăpățânat să arate că Vâlcea este un loc care merită și unde se poate investi în aducerea muzicii live de calitate. Era deja rezultatul muncii unei administrații locale care știe că dezvoltarea nu înseamnă doar infrastructură de bază, ci în primul rând educație. Educație care survine prin cultură.

 

La poalele Țurțudanului țesem o poveste aparte împreună

     Considerat festivalul cu una dintre cele mai spectaculoase amplasări, Open Air Blues Festival Brezoi reprezintă mai mult decât o serie de concerte blues. O mini vacanță cu cortul sau rulota în inima munţilor Vâlcii, pe Valea Lotrului, o experiență completă de festival cu activități de recreere inedite și variate, cu muzică bună și oameni frumoși strânși laolaltă într-un cadru natural de vis, o mică comunitate de oameni unită de aceleași valori.

     La Open Air Blues Festival Brezoi starea de bine te va învălui odată cu sunetele. Te invităm să savurezi fiecare moment, fiecare trăire, să-ți prinzi flori în păr, să râzi, să cânți și să dansezi desculț în iarbă cât te țin picioarele, alături de oameni frumoși ca tine.