Sari la conținutul principal

Sustenabilitate

To combat climate change, let's make #BrezoiulLumii greener!

 

#BrezoiulLumii ȋnseamnă o experiență completă, cu muzică bună şi oameni frumoşi adunați laolaltă ȋntr-o comunitate a valorilor ȋmpărtăşite. Valorile ȋmpărtăşite ȋnseamnă şi atitudinea față de cadrul natural care ne ȋnconjoară.

Cu o experiență de 15 ani ȋn organizarea de evenimente şi o experiență de 5 ani ȋn locație, organizatorul ȋşi cunoaşte nişa de public-țintă şi are toată ȋncrederea ȋn receptivitatea audienților vis-à-vis de provocarea responsabilității de mediu, pe care o lansăm acum!

Continuăm să dezvoltăm #BrezoiulLumii, nu doar prin suprafața mai extinsă a noii locații, nu doar printr-un număr mai mare de festivaluri, prin line-ups mai vaste şi mai calitative, ci şi prin reducerea amprentei pe care o lăsăm ȋn locul unde ne distrăm!

În implementarea Asociatiei AIDE, în parteneriat cu Aby Stage Events, Asociatia Mentor Rock si Primaria Orasului Brezoi și cu ajutorul finanțării Milvus Group, in cadrul programului DEAR – Development Education and Awareness Raising, prin proiectul “Game on! Don't let climate change end the game”, oferim nu doar cea mai bună latură umană, ci şi o locație pentru #greenerfestivals! #GreenLifestyleCommunity

Obiectivul pe termen lung este crearea unei comunități de festivalieri implicați ȋn promovarea dezvoltării durabile.

Facem asta prin:

COLECTARE SELECTIVĂ:

Live Music Summer Camp Brezoi este dotat cu stații de colectare selectivă, fiecare alcătuită din containere pentru: PET, PLASTIC, HÂRTIE/CARTON, STICLĂ şi NERECICLABIL. Am instalat şi două stații de COMPOST, unde vor merge toate resturile vegetale (legume, fructe, zaț cafea etc.) Practic, singurele deşeuri nereciclabile rezultate la festivaluri sunt resturile de alimente non-vegetale şi mucurile de țigări. 

RECICLARE:

Deşeurile de tip PET, PLASTIC, HÂRTIE/CARTON, STICLĂ, colectate selectiv sunt ridicate şi reciclate de o companie specializată. Deşeurile vegetale, transformate ȋn compost, vor fi utilizate ȋn crearea şi menținerea grădinii urbane #BrezoiulLumii, de care vă veți bucura cu toții, an de an! 

Pe lângă reciclarea specializată şi compost, vom folosi o parte din deşeurile reciclabile pentru a crea obiecte faine şi utile (scrumiere, lampioane şi orice idei ne/vă trec prin cap😊). În fiecare sâmbătă după-amiază vă puteți juca creativ cu voluntarii noştri. 

CONŞTIENTIZARE:

#BrezoiulLumii reprezintă o serie de festivaluri-STATEMENT.

Deci şi conceptul “DISTREAZĂ-TE VERDE”, ȋn care le integrăm, aduce o dimensiune de awareness. În fiecare duminică după-amiază vom avea un moment chill, ȋn care ne reunim şi povestim informal şi interactiv despre topics de sustenabilitate interesante pentru voi, COMUNITATEA VERDE de la #BrezoiulLumii. 

Pentru festivalierii vâlceni ai #BrezoiuluiLumii, ȋn fiecare miercuri seară, la noul sediu Youth Hub Râmnicu Vâlcea, vom urmări filme pe teme conexe şi vom vorbi despre ce ȋnseamnă pentru fiecare pentru noi PRINCIPIILE VERZI şi cum ne putem implica mai mult pentru ca implementarea acestora să nu rămână doar dezirabilă, ci #ÎMPREUNĂ, să o facem realizabilă. 

FACILITĂȚI VERZI:

PUNCTE DE HIDRATARE:

Locația este dotată cu 7 water stations, alimentate din rețeaua publică de apă potabilă. Le puteți folosi cu toată ȋncrederea, pentru a reduce cantitatea de PET generată prin achiziția apei ȋmbuteliate. Şi pentru a reduce cheltuielile voastre, desigur.😊 

TACÂMURI şi CASEROLE PENTRU ALIMENTE BIODEGRADABILE: RECOMANDĂM TUTUROR COMERCIANȚILOR UTILIZAREA TACÂMURILOR DIN LEMN/BAMBUS ŞI A CASEROLELOR DIN CARTON!

REFUSE THE STRAW!:

Cele 3 baruri principale nu furnizează paie.

RECOMANDĂM COMERCIANȚILOR ADIȚIONALI DE BĂUTURI SĂ OFERE DOAR PAIE COMPOSTABILE (DIN PASTE/CARTON)

Enjoy your Festivals! Care for Nature! Distrează-te verde! Iulie – Septembrie 2022 @ Live Music Summer Camp Brezoi!

#climategameon #climategame #globalgoals #climatechange #milvusgroup #ACTForEnvironment

 

Partners