Sari la conținutul principal

ANA Popovic

2023 Show

The queen of blues, ANA Popovic, will play an electrifying set with her band on the main stage at Brezoi 2023 and will show us why she is one of the best contemporary blues guitarists in the world.

About artist

Ana Popovic este o premiată chitaristă și cântăreață de blues din Serbia, care locuiește în prezent în Statele Unite.

Ana a mers spre vest toată viața. S-a îndrăgostit de blues-ul american de mică, începând de-acasă, în Belgrad, Serbia (fosta Iugoslavie), apoi s-a mutat în Olanda pentru a studia la conservatorul de jazz și muzica lumii. A locuit în Amsterdam timp mai bine de zece ani, apoi și-a urmat impulsul cu privire la arta și cariera ei, și s-a mutat în Memphis pentru a înregistra și a lucra cu muzicieni din sud. În cele din urmă și-a mutat familia în Los Angeles, California, unde locuiește acum.

Numită „o extrem de talentată chitaristă” de către Bruce Springsteen și nominalizată la șase premii Blues Music Awards, Ana a apărut pe copertele revistei Vintage Guitar and Guitar Player. Albumele ei Can You Stand The Heat și Unconditional au fost USA Today Picks-Of-the-Week și au apărut în NPR Weekend Edition, care a lăudat-o pentru tehnica ei îndrăzneață de a interpreta pe un Stratocaster.

Aproape toate albumele Anei au ajuns în topul Billboard Blues Charts. Ea și trupa sa alcătuită din 6 membri au făcut turnee neostenit, împărțind scena cu B.B. King, Buddy Guy, Jeff Beck, Joe Bonamassa și mulți alții.

Premii și onoruri

2002 Nominated for Best Singer, Best Guitarist, and Best Album at the French Blues Awards

2003 First European nominated for Best New Artist Debut at the W.C. Handy Awards

2003 Nominated for Best Blues Album at the Jammie Awards

2004 Winner of the Jazz a Juan Revelation award in Juan-les-Pins, France

2011 Winner of Best Blues DVD at the Blues Matters Awards UK

2012 Nominated for Best Contemporary Blues Album (Unconditional), Best Contemporary Blues Female Artist, and Best DVD at the 33rd Blues Music Awards

2014 Nominated for Contemporary Blues Female Artist of the Year, Blues Music Awards

Shows Archive

2019 Show

 Ana Popovic  

 Michele Papadia  

 Claudio Giovagnoli

 Davide Ghidoni

 Buthel Burns

 Cedric Goodman