Dana Fuchs

Statele Unite ale Americii NYNew York

Considerată noua Janis Joplin chiar înainte de a o interpreta pe celebra vedetă rock într-un musical off-Broadway, Dana Fuchs este o cântăreață cu timbru răgușit și compozitoare de muzică blues-rock-soul a cărei carieră versatilă îmbină muzică, teatru și film. Născută în New Jersey în 1976, s-a mutat ulterior în micul orășel rural Wildwood, Florida, alături de familia ei pasionată de muzică, unde, la 12 ani, a început să cânte în corul First Baptist Gospel.

Inspirată de colecția de discuri Ray Charles și Hank Williams a părinților ei, s-a mutat în New York pentru a cânta blues după ce a părăsit liceul și a făcut echipă cu Jon Diamond, un chitarist experimentat, care cântase anterior cu Joan Osborne. Împreună, au format Dana Fuchs Band, care și-a construit reputația de unul dintre cele mai bune trupe live din circuitul blues al orașului, deschizând calea pentru Fuchs de a deveni rolul principal în producția lui Eric Nederlander a muzicalului Janis Joplin de la Randall Myler, “Love, Janis”.

În 2003, au lansat primul album, "Lonely for a Lifetime", prin Antler King Records, dar Fuchs a pus trupa în așteptare până în 2008, pentru a se concentra pe angajamentele de actriță. A jucat ca Sadie în musicalul romantic „Across the Univers” de Julie Taymor în 2007, cântând două solo-uri („Helter Skelter” și „Why Don't We Do It in the Road”), a realizat un scurt sketch în 2008 piesă „New York, I Love You” și a scris și interpretat pe coloana sonoră a filmul lui Maggie Gyllenhaal, „Sherrybaby”.

De atunci înainte, a aprins scenele din tot circuitul blues-rock cu vocea ei ars-mieroasă și compozițiile dureros de sincere.

Între timp, albumele de studio ale trupei au crescut constant în aprecieri odată cu “Love To Beg” din 2011, considerat albumul Classic Rock’s Blues al lunii, “Bliss Avenue” din 2013 denumit “usturător de bun” de Bluesdoodles din Marea Britanie și albumul acustic din 2015, “Broken Down”.

Now Blues Matters declară: „Din întuneric apare lumina și o Dana Fuchs renăscută, înarmată cu albumul vieții ei, Love Lives On. Casă de discuri nouă. Oraș nou. Sound nou. Și noi orizonturi pentru o artistă care merită să-și realizeze potențialul amețitor ”. Dana Fuchs este una dintre cele mai bune cântărețe de blues care există. Punct. Vocea ei este fenomenală. Mare, brut puternică, diferită. Love Lives On este cu adevărat un album grozav. Nota 9,5 din 10 și nu dăm o mulțime de 9,5” - Blues Rock Review. 

Dana este în turneul său de promovare a celui mai recent album de Memphis soul-blues, „Love Lives On”.