Florin Giuglea

Florin Giuglea și-a început carieră muzicală cu blues-rock-ul. I s-a alăturat în 2003 lui Mike Godoroja în trupa sa, The Blue Spirit, concertând și imprimând un album. În 2006 Florin a fost invitat să facă parte din band-ul binecunoscutei soprane Felicia Filip. Doi ani de turnee alături de o artistă de talie mondială l-au învățat enorm despre muzică la superlativ și entertainment business. În 2008 el a devenit membru fondator al trupei Publika cu care a lansat în 2009 primul album, un an mai târziu fiind nominalizați că Best Rock Act la Romanian Music Awards. Casă de discuri a re-editat albumul lor într-un pachet multimedia în 2010 că urmare a succesului lor.

În 2011 Florin a devenit endorser oficial al Cornford Amplification, fiind acceptat într-un club elitist de chitariști care dețin și utilizează live unele din cele mai apreciate și căutate amplificatoare de chitară din lume. În 2012, după ani de cursuri, workshop-uri și experiență de scenă, Florin a fondat FLO Custom Guitars, devenind astfel lutier și constructor de chitare electrice. În mod evident, în concerte sau la imprimari folosește numai chitare pe care le-a construit el însuși.

În 2015 Florin a hotărât să facă o schimbare în carieră lui muzicală, revenind la vechea să dragoste: muzică blues. A re-format StoryTellers, duetul de acoustic blues cu Marcian Petrescu alături de care imprimase un album de blues acustic în 2007.

A venit momentul potrivit. În 2015 Florin Giuglea a început mult-așteptatul sau proiect solo imprimând albumul de debut “Invitation to the Blues” împreună cu vechii lui colegi de scenă și prieteni Adrian Ciuplea, Hanes Radu, Mihai Ardelean și alți câțiva muzicieni talentați. Albumul a fost mixat și masterizat în SUA pentru a-l impregna și mai mult cu parfumul sunetului muzicii americane de calitate.

“Invitation to the Blues” reprezintă rezultatul anilor de scenă, studiu și respirat muzică. Mai mult, este proiectul bine-documentat și cercetat al lui Florin, călătorind mii de kilometri în SUA. De pe Beale Street din Memphis, Tennessee, până în 6th Street în Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, în renumitele baruri honky-tonk din Nashville și mai departe în Tupelo și Clarksdale, Mississippi, trecând prin clasicele săli de concerte din New York sau Los Angeles etc.

Florin a făcut toate astea în căutarea vocii adevărate a muzicii blues. Întâlnind muzicieni autentici de blues. Și acum Florin Giuglea aduce magia blues-ului în Europa în țară în care s-a născut, împreună cu o bucată din sufletul lui: “Invitation to the Blues”.