Groove Garden & Sorin Zlat

Groove Garden este un proiect de jazz-funk, inițiat de pianistul Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional. Stilurile pe care le abordează grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion, Electro, repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri cum ar fi: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway dar și compoziții proprii. 

Trupa s-a bucurat până acum de prezențe în festivaluri precum: Timișoara Jazz Festival, Festivalul Aici-Acolo Creart București, Campina Jazz Festival, Danube Jazz Festival, Ploiești Jazz Festival, Jazz on the Rooftop Festival Ploiești, Sibiu Jazz Festival, Târgu Mureș Jazz Festival, Bacău Jazz Festival, prezente în străinătate, Belgia, Olanda, Franța, Anglia, Turcia, etc.

In anul 2019 grupul a fost laureat cu premiul Cea mai buna trupa a anului din partea evenimentului anual Gala Premiilor de Jazz ce a avut loc la Hard Rock Cafe in Bucuresti. 

In prezent Sorin Zlat, leaderul si fondatorul proiectului, lucreaza la compozitii noi ce se vor concretiza in curand pe un material discografic marca Groove Garden.

Sorin ZlatPianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a peste douăzeci de premii naționale și internaționale, a început studiile muzicale la vârsta de șapte ani, primele instrumente studiate fiind vioară și clarinetul la Liceul de Artă “George Apostu”din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică ”George Enescu” din Iași, secția clarinet clasic și masterând al Universității de Muzică din București, secția jazz, instrument-pian.

Sorin a creat un repertoriu ce conține piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop și clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul său interpretativ unic care i-a adus recunoașterea instanță pe scena de jazz Europeană și Nord Americană. Printre numeroasele premii câștigate de către Sorin, menționăm Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru Cel mai bun muzician de jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de către Fundația de Jazz Muzza. 

Demn de menționat este faptul că Sorin a fost nu numai primul pianist de origine română, dar și primul pianist internațional care a câștigat pentru prima dată Marele Premiu în cadrul celui mai prestigios concurs de pian solo din S.U.A, The Great American Jazz Piano Competion, o competiție cu o tradiție de peste 30 de ani. În vara aceluiași an, Sorin a lansat albumul Endurance ce conține piese solo, în trio, precum și compoziții personale, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz.

Pe lângă numeroasele proiecte în care este bandleader și colaborator, Sorin a înființat și un proiect de jazz-funk Groove Garden în care și-a propus să adune unii din cei mai reprezentativi muzicieni ai acestui gen din România. Cu acest proiect Sorin lucrează la un nou album ce va fi lansat în toamna acestui an și susține numeroase concerte în țară și în străinătate. Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway și mulți alții.