Halper Hendrix Experiment feat. AG Weinberger

Ungaria

Halper-Hendrix Experiment, fondat de László Halper în 2013, cântă adaptări jazz ale compozițiilor lui Jimi Hendrix. Trupa s-a format pe fosta formație a lui Halper, Band of Gypsys Reincarnation, care a publicat primul său CD în 2010 în colaborare cu celebrul trompetist Randy Brecker.

La Palatul Artelor din Budapesta (MÜPA), în 2012, BoGR a susținut un concert de comemorare, Jimi Hendrix 70 de ani, care a avut un succes răsunător, oferind una dintre cele mai renumite secțiuni de ritm ale lumii: Steve Gadd tobe și Eddie Gomez la contrabas. Înregistrările concertului au fost publicate pe CD-ul numit Electric Angelland de ziua de naștere a lui Jimi Hendrix în 2013.

Începând din 2013, Halper-Hendrix Experiment a susținut concerte în diverse cluburi și festivaluri. În octombrie 2016, formația a revenit pe scena MÜPA, cu artistul de țambal Kálmán Balogh, recunoscut pe plan internațional, si cu faimosul trompetist de jazz Randy Brecker.

În 2017, formația a comemorat ziua de 75 de ani a lui Jimi Hendrix alături de muzicieni legendari ai scenei muzicale maghiare precum Gyula Babos, Béla Szakcsi Lakatos, Imre Kőszegi, Tibor Tátrai, János Solti și Ádám Török.

Considerat de critici "Mr. Blues al României" și de B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, A.G. Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În România nu se poate vorbi despre blues, jazz sau rock fără acest muzician de excepţie care este A.G. Weinberger. 

A.G. Weinberger este unul dintre cei mai dragi prieteni ai festivalului de blues de la Brezoi și autorul eexpresiei „Brezoiul Lumii”, care definește frumoasa comunitate care s-a format în jurul acestui festival.