John Montana

John Montana, chitarist, cântăreț, compozitor și producător stabilit în Marea Britanie este versatil într-o gamă largă de genuri muzicale de la blues tradițional, rock și soul, până la funk contemporan și fusion.

Este un chitarist blues-rock virtuoz cu o super energie, care nu eșuează niciodată în a se conecta cu publicul său, indiferent cât de mare sau de mic ar fi. În misiunea sa de a “mișca” ascultătorul, John își propune întotdeauna să-și livreze muzica cu o abordare nouă, proaspătă.

Având o îndelungată carieră muzicală, nu există prea multe lucruri pe care John să nu le fi făcut pe scena muzicală. Turnee cu trupe rock, concerte cu orchestre, spectacole ample de tip broadway, nenumărate sesiuni de lucru și sute de ore de înregistrari în studio. A călătorit și și-a cântat muzica peste tot prin lume, din Europa la New York și până în Sydney, a cântat la recepții date de familia regală și la cocktail party-uri date de Casa Albă, dar, a putut fi văzut și cântând pe străzile din Manchester.

De-a lungul călătoriei sale muzicale, John a avut norocul să lucreze, să înregistreze și să împărtă scena cu mulți artiști mari precum Jimmy „Jaymz” Denning (Tenors of Rock), Andrew Bourne (Jack Pack), Bjarne Kjaer (Victor Wooten, The Wailers), David Pastorius (Pat Travers, Carl Palmer), Roberto Ruiz (The Animals), Robben Ford, Eric Gales.

În 2012, John se stabilește în Manchester și formează John Montana Trio, abordând un stil care poate fi descris ca fusion electric blues-rock cu o atingere de funk și un strop de soul. Trio-ul a făcut întotdeauna parte din vibranta scenă muzicală din Manchester, cântând cu diverse trupe și artiști. Munca sa constă în numeroase concerte și festivaluri în Marea Britanie, în localuri precum celebrul Cavern Club.