King King

Regatul Unit Glasgow
Alan Nimmo - Vocals/Guitar
Zander Greenshields - Bass
Andrew Scott - Drums
Jonny Dyke - Organ/Piano

Rockerii din Glasgow considerați „cea mai bună trupă de blues-rock din lume” (Blues Rock Review), King King este un grup britanic de blues rock, format în 2008. Trupa a lansat până acum patru albume de studio și un album live.

La Premiile British Blues din 2014, King King a câștigat cinci premii, inclusiv premiile Cea mai bună trupă și Cel mai bun album

În anul următor, 2015, cel de-al treilea album de studio Reaching for the Light a fost lansat. Trupa a câștigat din nou mai multe premii, inclusiv Best British Blues Album din 2016, pentru acest album, și a fost nominalizată la premiul Best New Band în Classic Rock Roll of Honour.

Cel de-al patrulea album de studio, Exile & Grace, a fost lansat în octombrie 2017. A fost mixat de Chris Sheldon, care a lucrat anterior cu The Foo Fighters, Feeder and Therapy? A ajuns pe locul 31 în UK Albums Chart și Nr. 1 în Amazon Blues Chart și în Official Jazz / Blues Chart. De asemenea, a fost ales Cel mai bun album blues din 2017 de către revista Classic Rock.

Turneul din Marea Britanie pentru promovarea albumului a fost reluat din octombrie 2017 până în ianuarie 2018. În acest turneu, trupa a concertat ca act principal în cele mai mari locații, inclusiv la Shepherd's Bush Empire din Londra. În septembrie 2018, King King a fost în turneu în Marea Britanie, Irlanda și Europa continentală ca invitați ai trupei de rock suedeze, Europe. Turul a inclus o reprezentație la Royal Albert Hall din Londra. King King a încheiat anul câștigând premiul Best Band la European Blues Awards.