Sari la conținutul principal

Nightlosers

2024 Show

Get ready for an extraordinary musical celebration as we proudly announce that the Romanian musical legends, NIGHTLOSERS, are marking their 𝟑𝟎-𝐲𝐞𝐚𝐫 milestone on stage at next year's Brezoi Blues Festival. It's a night of pure magic with a special concert featuring some incredible guest appearances. This is an event that should absolutely be on your radar!

What can you expect from Nightlosers? Imagine a delectable concoction of blues and folk music from the heart of the Balkans, sprinkled with jazzy-funky rhythms, and seasoned generously with humor. 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭𝐥𝐨𝐬𝐞𝐫𝐬' music is a treasure chest of delightful surprises and ingenious twists that will have you spellbound.

As quoted by 𝐓𝐡𝐞 𝐈𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭: "The blues playing was superb, the singing completely authentic: these guys knew what they were doing."

We invite all members of the #BrezoiBlues family to mark this dates in your calendars and join us at the Open Air Blues Festival Brezoi 2024 for 6 magic nights of music that will resonate with your soul, 16-21 July. This is a journey you won't want to miss!

About artist

NIGHTLOSERS a luat naștere în 1994, în orașul Cluj, Transilvania, România, ca trupă de jam la un pub studențesc local. Tot acolo, după un timp, au aflat că li s-a dat numele Nightlosers. Muzica lor este o combinație de r&b american, rock 'n' roll și elemente de folclor transilvănean: muzică populară românească, maghiară și țigănească.

NIGHTLOSERS au concertat în cluburi și la festivaluri, au apărut în emisuni radio și TV în aproape toate țările europene, dar și în S.U.A., Canada, Israel, India, Cuba.

„Un amestec delicios de blues și muzică populară din zona balcanică, deasupra cu un groove jazz-funky și cu mult umor. Muzica NIGHTLOSERS este plină de surprize și turnuri originale.""Într-o călătorie în România, Keith Shadwick a dat peste o trupă care l-a impresionat. Și acum nu mai poate asculta nimic altceva. (...) Când te afli în vacanța de vară în Transilvania, te-ai putea aștepta ocazional la cu un strop de muzica populară locală într-o formă sau alta, însă cu siguranță nu te-ai aștepta să descoperi o trupă care cântă cea mai bizară combinație de blues, r&b și muzică țigănească din Europa de Est pe care ai întâlnit-o în toată cariera ta de critic muzical. Dar asta mi s-a întâmplat.(...) Bluesul a fost superb, cântarea complet autentică: tipii aceștia știau ce făceau. Acolo am descoperit că autorii acestei nebunii erau un grup numit Nightlosers.” - The Independent

„Nightlosers. Dacă ai avut vreodată senzația că nu mai sunt multe de adăugat în vocabularul blues, nu ai ascultat blues ardelenesc. Nightlosers din România nu ezită să-ți condimenteze cele 12 măsuri cu muzică populară din Europa de Est, swing țigănesc și tambururi celtice. Și trebuie să auziți neapărat ce pot face din „Six Days on the Road” și „Blue Suede Shoes” o vioară și o schimbare de ritm. Aveți toate motivele să fiți acolo când își vor face debutul în Canada.” - The Montreal Gazzette

„Trupa de blues Nightlosers din Transilvania a luat startul primului turneu în Canada în această seară la Montreal. Trupa românească abordează un mix de blues, country american cu muzică cu rădăcini în Europa de Est și cântă amestecul acesta condimentat încă de când Hanno Höfer a format trupa în 1994. Grupul oferă ceva și etnomusicologilor - pe Nucu Pandrea, considerat singurul interpret profesionist la frunză." - The National Post