Popa Chubby

Statele Unite ale Americii NYNew York

Popa Chubby, născut Ted Horowitz, a luat cu asalt bluesul în stilul său aprig și plin de suflet timp de mai bine de 30 de ani.

Cu o figură impunătoare, capul ras, brațele tatuate, cioc și un stil personal pe care îl descrie drept „Stooges îl întâlnește pe Buddy Guy, Motörhead îl întâlnește pe Muddy Waters, iar Jimi Hendrix îl întâlnește pe Robert Johnson", Popa Chubby este un personaj îndrăgit si una dintre cele mai populare figuri ale genului.

Cariera sa a fost întotdeauna despre a merge mai departe și a-și face un loc pentru el însuși pe terenul impozant al industriei muzicale, a depăși șansele de a continua să crească și să se maturizeze ca forță creativă. El a construit o bază de fani în continuă creștere în întreaga lume, unde în multe teritorii este un star.

Născut în New York, primele concerte ale lui Horowitz au fost pe scena punk din orașul natal. Chiar de la început el a fost cufundat în rock 'n' roll ca teatru și a învățat de la George și alții care cântau în clubul CBGB în acea vreme, printre care Ramones, Cramps, Richard Hell, din a cărui trupă, Voidoids a și făcut parte, că rock 'n' roll-ul ar trebui să fie periculos. El reflectă: „Muzicienii precum Ramones și Sex Pistols nu erau doar trupe. Erau o amenințare pentru societate”. În orice caz, bluesul a fost baza stilului său de a cânta.

El își amintește: „Deoarece am crescut cu Hendrix, Cream și Led Zeppelin, când am început să cânt în cluburile de blues din New York, am înțeles că și bluesul ar trebui să fie periculos. Nu era doar cazul trupelor punk. Wolf and Muddy Waters erau oameni periculoși. Te-ar fi tăiat sau te-ar fi împușcat dacă ar fi crezut că este necesar, iar Little Walter înfășca o armă pe care nu ar fi ezitat să o folosească. Acesl pericol este o parte adevărată a bluesului și eu o păstrez vie în muzica mea." Popa Chubby este propriul său stăpân la bine și la rău.

El reflectă: „Trăiesc în niște timpuri nebune și din ele îmi trag inspirația. Acolo sunt problemele mele, dar imaginea de ansamblu este mult mai mare decât mine și situația mea. Totul se descompune în lume. Liniile se retrasează. Toți avem nevoie de ceva. ”