Quo Vadis

România

Trupa Quo Vadis a fost înfiinţată în anul 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. Stilul abordat este blues-rock cu influențe fusion.

Trio-ul timişorean a avut parte de aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair.

Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul Connect with me pe casetă, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria.

În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis revine cu un concert memorabil într-o nouă formulă: Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi). Urmează participări de succes în cadrul mai multor festivaluri, cum ar fi Top T - Bluzău sau Transilvania Blues Festival - Brașov.