Sari la conținutul principal

Rick Estrin and The Nightcats

Statele Unite ale Americii CASacramento

"Rick Estrin este un interpret la muzicuță uimitor, un vocalist plin de suflet și un compozitor original genial. Estrin și muzicuța lui cântă melodii de blues care distrează publicul ca nimeni altul în acest gen." - San Francisco Chronicle

Rick Estrin & the Nightcats este o trupă americană de blues electric formată în 2008.

Rick Estrin s-a născut în San Francisco, California, în 1949. Când avea 12 ani, sora sa mai mare i-a dat o copie a albumului lui Ray Charles „Genius Sings The Blues” și a devenit un împătimit al muzicii. Au urmat în curând albume semnate Jimmy Reed, campionul Jack Dupree, Mose Allison, Nina Simone și alții. Până în adolescență, Estrin se cufundase în cultura afro-americană urbană care îl înconjura. El a obținut prima muzicuță la 15 ani, iar până la 18 ani a devenit suficient de priceput încât să poată fi înlocuitor prin cluburile negre din oraș. El a improvizat pentru prima dată cu maestrul de blues Lowell Fulson și a fost imediat angajat să deschidă cinci spectacole pentru gigantul R&B Z.Z. Deal.

La 19 ani, Estrin s-a mutat la Chicago și a lucrat cu unii dintre cei mai buni bluesmeni ai orașului. S-a întâlnit și a făcut improvizație împreună cu legendarul Muddy Waters, care i-a spus lui Rick: „Ești bun din cale-afară, băiete! Ai sound! Cânți ca un bărbat!”. Muddy dorea ca Estrin să meargă în turneu cu el, dar Estrin a ratat apelul telefonic al lui Muddy. În cele din urmă, Estrin s-a mutat în zona Bay, l-a cunoscut pe chitaristul Charlie Baty și a format Little Charlie & The Nightcats. Odată cu renunțarea lui Charlie la turnee în 2008, Rick l-a cooptat pe virtuosul chitarist Kid Andersen și au format Rick Estrin & The Nightcats.

Estrin îi menționează pe Sonny Boy Williamson II, Percy Mayfield și pe bluesman-ul din Detroit Baby Boy Warren drept influențele sale majore de scriere a pieselor.